Milyen idős a gyermeked?

Normális, hogy a gyermekem féltékenyen viselkedik?

Természetesen. A nagyobb babák és a kisgyermekek gyakran lesznek féltékenyek, amikor az anyukájuk más babát tart a karjaiban. Általában 9 és 15 hónapos kor között fordul elő.

Hozzászoknak az osztatlan figyelmedhez, így ha hirtelen megjelenik valaki, akivel osztozni kell rajta, megfordul a kis fejében: „Hé, ő az én Anyukám!”

Kutatások szerint valójában már a hat hónapos csecsemők is képesek a féltékenység egyfajta korai kifejezésére, negatívan reagáltak, ha édesanyjuk élethű babát gondozott helyettük.

A baba féltékenységének pozitív oldala, hogy tökéletesen tudja, ki vagy, és a figyelmedet akarja. Létrejött köztetek a kötelék. Amennyiben még nem vetted észre rajta a leválasztódási izgalom jeleit, amikor kimész a szobából vagy a házból, vagy az idegenek okozta izgalmat, amikor valaki ismeretlen jön be a szobába, majd hamarosan fogod.

Ha egy ismerősnél vagytok látogatóban, és magadhoz öleled az újszülött gyermeküket, teljesen normális, hogy a te gyermeked egyszeriben birtoklóan viselkedik, és a figyelmedet követeli.

Ebben a korban még túl fiatal, hogy megértse, hogy lehet rajtad osztozkodni. Rakd le a babát, vedd fel a gyermeked, és nézzétek közösen a kicsit. Amikor a figyelmét elvonta valami játék a szoba másik felében, újra foglalkozhatsz a csecsemővel.

Amikor gyermeked idősebb lesz, fontos neki megtanítani, hogy elfogadja, ha más gyerekeknek is figyelmet szentelsz. Ennek egyik módja, hogy már az elején bevonod gyermekedet az ilyen tevékenységekbe, például „megfogjuk a babát közösen?”, vagy „Most felemelem a babát, segítesz nekem?” Kérd meg, hogy fogja a kicsi lábát vagy takaróját. Ha bevonod a gyermeked, megbecsülve érzi majd magát. Persze ne felejtsd majd el megdicsérni a segítségért.
A közösség válasza:
Eddig 2 hozzászólás érkezett!
Ajánló Apának
A világ egyik legtöbbször megtekintett képe
Bár a Windows XP támogatása egy héten belül lejár, a 12 éve megjelent operációs rendszerben...
forrás: 2014-04-02 09:12 - tech.hu
Mire jó a szemétnek hitt műanyaghulladék?
2014.március 31-én sikerrel zárult a Poem Holding Kft. által elnyert projekt, amely a...
forrás: 2014-03-31 09:11 - tech.hu
cache