Milyen idős a gyermeked?

Normális, hogy a gyermekem csak akkor tud elaludni, ha én is odafekszem mellé?

Attól függ, mi miatt akarja, hogy ott maradj. Lehet, hogy egyszerűen csak élvezi, hogy kettesben lehet veled, mert az életetek amúgy eléggé nyüzsgős, vagy több testvére van, és ilyenkor csak rá figyelsz. Az is meglehet, hogy csak egy kis erőt merít belőled, hogy meg tudjon birkózni valamilyen kihívással, például egy tanárával vagy barátjával. Ezekben az esetekben nem kell aggódni. Amíg időd engedi, és nem bánod te sem, semmi akadálya nincs a dolognak, remek alkalom ez, hogy együtt legyetek. Bárki bármit is mondjon, azzal, hogy teljesíted a kívánságát, nem szoktatod rá semmi rosszra.

Vannak viszont ennek a viselkedésnek olyan okai, amik aggodalomra adhatnak okot. Bizonytalan lehet a gyerek a kapcsolatotokat illetően. Be akarja biztosítani magát, hogy van némi kontrollja feletted, vagy attól félhet, hogy elhagyod, ha nem vagy mellette. Úgy is érezheti, hogy neki kell téged megvédeni valamitől. Ilyen esetekben a leszoktató rutinból hatalmi harcok is kialakulhatnak. Ha úgy gondolod, hogy ilyen okok állhatnak a háttérben, beszélj a tanárával, hogy ő észlelt-e figyelmeztető jeleket. Ha még mindig aggódsz, menjetek el családterápiára.

Amennyiben úgy döntesz, hogy nem akarsz már vele egy ágyban aludni, kövesd az ITT említett leszoktató módszert. De ne érezd szükségét, hogy teljesen kiiktasd ezt a szokást, inkább értékeld az együtt töltött időt, hiszen ebből jóval kevesebb lesz, amikor elér a tinédzserkorba.
A közösség válasza:
Eddig 2 hozzászólás érkezett!
Ajánló Apának
A világ egyik legtöbbször megtekintett képe
Bár a Windows XP támogatása egy héten belül lejár, a 12 éve megjelent operációs rendszerben...
forrás: 2014-04-02 09:12 - tech.hu
Mire jó a szemétnek hitt műanyaghulladék?
2014.március 31-én sikerrel zárult a Poem Holding Kft. által elnyert projekt, amely a...
forrás: 2014-03-31 09:11 - tech.hu
cache