Milyen idős a gyermeked?

Normális, hogy a gyermekem addig tartja vissza a lélegzetét, amíg elájul?

Bármennyire is meglepően hangzik, igen. Hogy ez hogyan is történik? A gyereked nagyon izgatott, mert nem kap több gyümölcslevet, vagy dühös, mert nem firkálhat tovább a falra zsírkrétával, így elkezd sírni – de közben nem vesz levegőt. A másodpercek csak telnek, elkezd kékülni, majd elájul.
Valószínűleg 30-60 másodpercig lesz eszméletlen. Amikor magához tér, valószínűleg vesz egy mély levegőt, majd rendesen lélegzik tovább. Ijedt lehet, zavarodott, még mindig sírhat, és még azt is elfelejtheti, hogy miért kezdett el sírni.

Ez a viselkedés nagyon aggaszthat téged, de ne aggódj, nem valami komoly probléma jele.

Ennek ellenére beszélj a gyermekorvosoddal, amikor először előfordul. A megfigyelések szerint ez a viselkedés gyakoribb a vashiányos gyerekeknél, így az orvos vérképelemzést javasolhat.

Feltétlenül fordulj orvoshoz, ha az esemény során a gyermeked végtagjai rángatóznak, vagy nehezen tér magához, mert ezek roham vagy idegrendszeri probléma jelei lehetnek. Amennyiben több mint egy percig tart, jobb, ha mentőt hívsz.

Néhány szülőt annyira megvisel az ilyen hiszti, hogy lelkiismeretfurdalásból vagy félelemből engednek a gyereknek többet. Ez később visszaüthet, mert azt tanulja meg a gyerek, hogy így elérheti, amit akar.

Ehelyett inkább próbáld meg elvonni a figyelmét valami bugyuta dallal, vagy adj neki valamit, amivel foglalkozhat. Ha ennek ellenére sem hagyja abba, a legjobb nem figyelni rá és nyugodtnak maradni, még ha el is ájul.

Szerencsére a legtöbb gyerek óvodáskorára kinövi ezt a viselkedést. Addig is segíthet, ha kideríted, mi váltja ki belőle (nem döntheti el, hogy milyen ruhát vesz fel, vagy hogy ülve kell ennie), és kitalálod, hogyan kerüld el a helyzetet.
A közösség válasza:
Eddig 0 hozzászólás érkezett!
Ajánló Apának
A világ egyik legtöbbször megtekintett képe
Bár a Windows XP támogatása egy héten belül lejár, a 12 éve megjelent operációs rendszerben...
forrás: 2014-04-02 09:12 - tech.hu
Mire jó a szemétnek hitt műanyaghulladék?
2014.március 31-én sikerrel zárult a Poem Holding Kft. által elnyert projekt, amely a...
forrás: 2014-03-31 09:11 - tech.hu
cache