Milyen idős a gyermeked?

Normális, ha az egész terhesség alatt megmarad a reggeli rosszullét?

A nők egy kis része még a második trimeszterben, sőt a harmadikban is szenved a reggeli rosszulléttől. Nem gyakori, de nem is abnormális a jelenség.

Habár normális, jelezd az orvosodnak, hogy már túl vagy az első trimeszteren, de a rosszulléteid továbbra is megvannak. Amellett, hogy az émelygés és a hányás nagymértékben rontják a közérzeted, ki is száradhatsz, valamint nem tudsz elég súlyt felszedni magadra.

A súlyos hányásrohamok a babát is veszélyeztetik – növelik a koraszülés, valamint a kis súllyal, alultápláltan születés esélyét.

A legtöbb terhes nő a reggeli rosszullétet a terhesség 4-6. hetében tapasztalja meg először és a rosszullétek a 14. hétig tartanak. A leendő anyukák 75%-át kínozza a reggeli rosszullét, ami a nevével ellentétben nem feltétlenül csak reggel jelentkezik, hanem a nap bármely szakaszában rátörhet a kismamára.

Habár nem tisztázott, pontosan mi is okozza, sokan úgy vélik, hogy az anya testében végbemenő hormonális változások a felelősek érte.

Egyes anyukák a terhesség későbbi szakaszában azért éreznek hányingert, mert növekvő babájuk nyomja a gyomrukat. A terhesség második, harmadik harmadában fellépő erős hányást okozhatja még influenza, ételmérgezés, vagy egyéb ritka egészségügyi probléma, tehát javasolt orvoshoz fordulni, ha ilyet észlelünk.
A közösség válasza:
Eddig 0 hozzászólás érkezett!
Ajánló Apának
A világ egyik legtöbbször megtekintett képe
Bár a Windows XP támogatása egy héten belül lejár, a 12 éve megjelent operációs rendszerben...
forrás: 2014-04-02 09:12 - tech.hu
Mire jó a szemétnek hitt műanyaghulladék?
2014.március 31-én sikerrel zárult a Poem Holding Kft. által elnyert projekt, amely a...
forrás: 2014-03-31 09:11 - tech.hu
cache