Milyen idős a gyermeked?

Normális, ha a terhesség vége felé hasmenés kínoz?

Általánosságban elmondható, hogy a terhes nők zömét inkább a székrekedés szokta kínozni. Ám vannak, akiknél hasmenés jelenik meg nem sokkal a szülés előtt.

A hasmenést, csakúgy, mint amikor nem vársz babát, okozhatja vírus vagy ételmérgezés. Egyes antibiotikumok és antacidok, de akár ételek is könnyen előidézhetnek hasmenést. A cukormentes édességek gyakran bűnösök, mint ahogy a tejtermékek is a laktóz intoleranciában szenvedőknél. A gasztrointesztinális problémákkal küzdőknél, mint például a krónikus bélgyulladás vagy az irritábilis bélszindróma és a tasakgyulladás (divertikulitisz), megjelenhet alkalmankénti vagy krónikus hasmenés.

Amennyiben szorulás kínzott, napok óta nem volt székleted, majd hirtelen hasmenésed lesz, akkor lehet, hogy székrekedésed van. Ilyenkor a kemény széklet elzárja a vastagbél egy részét, a híg széklet pedig átfolyik az elzáródás mellett és hasmenésként jelentkezik. Ebben az esetben valószínűleg a következő tüneteket észleled még: hányinger, hányás, hasfájás és haspuffadás. Ajánlatos ebben az esetben orvoshoz fordulni.

Amennyiben egy enyhe lefolyású vírusfertőzés vagy ételmérgezés áll a hasmenés hátterében, úgy annak 24 órán belül javulnia kell. Mindeközben fontos, hogy igyál sokat, és fogyassz hasfogó ételeket, mint amilyen a banán, a rizs és a pirítós is. Amennyiben a hasmenés nem enyhül egy napon belül, keresd fel az orvosod, továbbá akkor is fordulj hozzá, ha a hasmenést még erős hasi fájdalom, láz is kíséri, amennyiben a széklet „kirobban” belőled, illetve nyálkás, véres, vagy úgy érzed, kezdesz kiszáradni.
A közösség válasza:
Eddig 1 hozzászólás érkezett!
Ajánló Apának
A világ egyik legtöbbször megtekintett képe
Bár a Windows XP támogatása egy héten belül lejár, a 12 éve megjelent operációs rendszerben...
forrás: 2014-04-02 09:12 - tech.hu
Mire jó a szemétnek hitt műanyaghulladék?
2014.március 31-én sikerrel zárult a Poem Holding Kft. által elnyert projekt, amely a...
forrás: 2014-03-31 09:11 - tech.hu
cache