Milyen idős a gyermeked?
Szülő & szülő
Szülő & gyerek
Gyerek & gyerek
Szülő
&
Szülő
már. 21. -
ápr. 20.
ápr. 21. -
máj. 20.
máj. 21. -
jún. 21.
jún. 22. -
júl. 22.
júl. 23. -
aug. 22.
aug. 23. -
szep. 22.
szep. 23. -
okt. 22.
okt. 23. -
nov. 22.
nov. 23. -
dec. 21.
dec. 22. -
jan. 20.
jan. 21. -
feb. 18.
feb. 19. -
már. 20.
Bika
Bika

BIKA (április 21 - május 20)

A Bika jegyében született gyermek érzékeny, aki mindent szeret, amit birtokolni, megfogni és kipróbálni lehet. Ezért van nagy kézügyessége – szeret dolgokat előállítani, amelyeket látni és csodálni lehet. Gyakran megelégszik azzal, hogy mindent úgy hagy, ahogy van, megbecsüli a rutin biztonságát. Kedves és nagyvonalú lesz. Fő tulajdonságai: passzív, kooperatív, kreatív, harmonikus, szívélyes, mérsékelt, türelmes, kitartó, könnyen ismerkedő és szereti a rutint. Tanács a neveléséhez: szülei megtaníthatják arra, hogy néha előnyt jelent, ha a dolgokat a szokottól eltérő módon végezzük.

Hogy még többet megtudj gyermekedről, nézd meg az ascendensét:

Kos    Bika    Ikrek    Rák    Oroszlán    Szűz
Mérleg    Skorpió    Nyilas    Bak    Vízöntő    Halak  

A gyermek ascendense a Kos jegyében

Rámenős emberke. Még éppen csak megteszi az első lépéseit, azonnal meg is akarja hódítani a körülötte lévő világot. Nem ismeri a félelmet. Mindig szaladni kell utána, hogy szemmel tudd tartani.

Idősebb korában is akkor érzi jól magát, ha történik valami. Inkább a szabadban érzi jól magát, csak ritkán ücsörög az építőkockák vagy egy mesekönyv mellett. Mindent egy felfedező szemszögéből néz. Könnyen lesz dühös, és könnyen veszekszik, ha valaki vagy valami nem engedelmeskedik neki. De haragja amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan el is száll. Engedd neki, hogy dühöngjön, de jelöld ki a határokat. Csak így tud majd bánni a hirtelen jött agresszió érzésével.

Később is kedvelni fogja a kemény kifejezéseket, ezért ne csodálkozz majd azon, ha olyan szavakat is haza hoz az óvodából, iskolából, amit te véletlenül sem használnál otthon.

Imádja a versengést, ezért heves vérmérsékletét jobb levezetni valamilyen sportban, mert a versenyre bármikor hajlandó. A küzdősportokat kifejezetten neki találták ki.

Akaratát egyértelműen és világosan ki tudja mutatni. Azt hiszi, bármit el tud érni, amit elképzelt, és tele erővel és dinamikával indul majd céljai felé.

A gyermek ascendense a Bika jegyében

Már a születése utáni első napokban is nyugodtnak, megfontoltnak látszik az arcocskája. Az élvezetek embere, elégedett azzal, amije van. Láthatóan nincsenek nagy igényei, nem tűnik fel, egyszerűen csak itt van, csendben, jókedvűen. Mindent jól megfigyel. Az új benyomásokat lassan, de alaposan dolgozza fel. Így más gyermeknél is több időre van szüksége, ha valamit meg akar érteni. De ha valamit megjegyez, azt soha sem felejti el.

Nagyon kell figyelned arra, hogy ne siettesd, mert gyermeked szívesen próbálja sokszor ugyanazt a dolgot, és látszólag piszmog. Ami neked talán időpocsékolásnak tűnik, az számára fontos tapasztalatszerzés. Mindennel meg akar ismerkedni, a bútorokkal, a székekkel, a ruhácskáival, a játékokkal, evőeszközökkel. Ezzel megfigyelőképességét fejleszti. Készülj fel arra is, hogy mindent megfog, ezért jó, ha a táskádban van egy csomag nedves törlőruha. A világos tulajdonviszonyokat kedveli, ne csodálkozz azon, ha saját játékát nem szívesen adja oda másoknak, ettől ő még nem irigy. Egyáltalán nem szereti, ha az ő dolgait valaki más elveszi. Az ő tulajdonát, az ő területét, igyekezz tiszteletben tartani, és tiszteletben tartatni. Ezért cserébe ugyanezt fogja ő is tenni.

Bármennyire nyugodtnak is látszik, tud nagyon dühös is lenni. Olyan, mint a vihar, egy darabig nem történik semmi, de ha sok minden felgyülemlik benne, akkor kitör. Engedd meg neki, hogy dühös legyen, így tanulja meg a haragot kezelni, anélkül, hogy bárkinek fájdalmat okozna.

A gyermek ascendense az Ikrek jegyében

Már születése első percétől nagy érdeklődéssel néz körbe a világban. Csecsemőként is élvezi, ha sok minden történik körülötte. Még beszélni, és járni sem tud, de már látszik kapcsolatteremtő képessége. Minden korosztállyal könnyen tud kapcsolatot teremteni, ha már beszélni tud, egyszerűen megszólítja őket. Ha nem tartja valami vissza, csak úgy ömlik belőle a szó. A nyelv a legfontosabb kifejező eszköz a számára, ezért a beszédet sokat kell gyakorolnia.

Nagyon kíváncsi az Ikrek Ascendensű gyermek. Mindent tudni és látni akar. Elhiszi, hogy kérdéseivel néha mások idegeire tud menni. Megelégszik a rövid, lényegre törő válaszokkal. Néha nem is figyel rendesen a válaszra, mert gondolatai már a következő kérdés körül forognak. Mint egy pillangó, aki virágról virágra száll, és mindenhol nassol egy kicsit, úgy vándorol az ő figyelme is egyik tárgyról a másikra, válogatás nélkül gyűjtve az információkat, és a benyomásokat. Érdeklődése hihetetlenül sokoldalú. Néha a játékban is nehezére esik koncentrálni, mert bár még el sem kezdett valamit, máris valami még érdekesebb tereli el a figyelmét.

Rugalmasságával könnyen rávehető arra, hogy a játékot félbehagyva asztalhoz üljön, vagy elmenjen veled vásárolni. Figyelmét könnyen el tudod terelni, mert minden új benyomás érdekli.

A gyermek ascendense a Rák jegyében

Nagyon érzékeny gyermek. A védettség, és a gyengédség legalább olyan fontos a számára, mint a napi étkezés. Első naptól kezdve biztonságos környezetben érzi magát a legjobban. Kimondottan hízelgő, szereti, ha becézgetik. Mindig a közeledben szeretne lenni. A hangulati dolgokat nagyon jól érzékeli. Ha a családban bármilyen feszültség van, azt rögtön megérzi. Fontos, hogy bármilyen problémád van, beszéld meg vele, mert ha nem tudja, hogy te miért vagy feszült vagy ideges, akkor ő nagyon szenved.

Nagyon beleérző, és együttérző, de nehezen tudja kifejezni magát. Haragját nem szívesen mutatja ki, mert attól fél, hogy nem fogják szeretni. Ám képes a váratlan érzelmi kitörésre, amelyik az aktuális helyzettel talán nem is áll összefüggésben, de legalább az összegyűjtött feszültsége és sérelmei feloldódnak.

Nagyon érzékeny és sérülékeny gyermek. Ha környezete túl durvának tűnik, visszavonul álom- és fantáziavilágába. Azokhoz a gyermekekhez tartozik, akik sokáig kicsik maradnának, hogy védelmet és támogatást kapjanak. Szeretne állandóan kisbaba lenni, hogy dédelgesd, és egyáltalán nem szeretne a külvilág hatásaival találkozni. Ezért nagyon fontos, hogy nagy szeretettel, de önállóságra tanítsd.

Nála általában érzelmi reakciókkal kell számolni. Nevetéssel, ujjongással, énekléssel, sírással fejezi ki a hangulatát, örömét, fájdalmát, szavakkal nem mindig sikerül ezt elmondania. Nehezére esik megmagyarázni, miért sír, mert egyszerűen csak szomorú, és a racionális okok nem érdeklik. Ilyenkor egy meleg ölelés, vagy egy együtt elénekelt dal hamarabb megvigasztalja, mint egy hosszú beszélgetés.

A gyermek ascendense az Oroszlán jegyében

Már születésétől fogva el tudja érni, hogy mindenki rá figyeljen. Kisbaba korától fogva mindenkinek vele kell foglalkozni. Imád a központban lenni. Élvezi, ha a játékban rá figyelnek, és fejlődésének figyelmet szentelnek.

Aktívan figyeli a környezetét, és megpróbálja azt a saját akarata szerint formálni. Szívesen mozog önállóan. Abban a pillanatban, amikor mászni, sőt járni megtanul, rögtön önállóan cselekszik.

Nem szabad őt korlátozni semmiben. Korán tanul enni, és önállóan öltözni. Igyekezned kell visszafognod magad, hogy ne segíts neki. Saját személyisége van, nagyon önállóan viselkedik. Dolgai intézését saját kezében akarja tartani. Véletlenül sem szabad megsérteni a büszkeségét. Engedd meg neki, hogy ő maga határozza meg, hogy mikor van szüksége támogatásra, és mikor akar önálló lenni, akkor biztosan elfogadja a segítséget.

Mindig úgy fogja érezni, hogy ő a világ központja. Ezért van az, hogy nem tudja mások helyébe képzelni magát.

Ha nem szeretnéd azt, hogy egoista legyen, vagy esetleg elszigetelt, folyamatosan óriási szeretettel kell figyelmeztetned arra, hogy rajta kívül mások is vannak a világon, és nekik is ugyanolyan jogaik vannak. Ha gyakran szembesül azzal, hogy nem csak ő van a világon, de ettől függetlenül nagyon szeretik, ez megerősíti majd az önbizalmát, és így megtalálja a helyét az emberi kapcsolatokban, családjában, és baráti köreiben.

A gyermek ascendense a Szűz jegyében

Szereti a rendet maga körül, pici baba korában is fontos, hogy minden játéka a megszokott helyen legyen. Zavarja, ha kiságyát máshova helyezik, ezért jól ki kell választani annak helyét, már a születése előtt.  Környezetét nagyon pontosan megfigyeli. A látszólag jelentéktelen apróságokat is észreveszi.

Bármilyen csendes, bármilyen félénk, mégsem kerüli el semmi a figyelmét, értelmével minden újdonságot befogad. Mindent, amit hall és lát, értelmez és rendszerez. Fejében mindennek pontos helye van, mint egy raktárban. Minden új benyomást feldolgoz, tényként elfogad, és a megfelelő fiókba tesz.

Nagyon fontos, hogy minden tárgyat meg tudjon fogni, és úgy ismerje meg. A konkrét anyagi dolgok érdeklik. Később is a praktikus dolgokat fogja szeretni. Sokkal jobban érdekli majd egy játék belseje, mint bármilyen szép mese. Azt akarja tudni, hogyan működik a tényleges világ.

Korát meghazudtoló megjegyzései, eszes reakciói megtévesztők lehetnek, hiszen megfelelnek külső megjelenésének, de kevés közük van igazi lényéhez. Ezért fontos tanítanod a nagylelkűségre, nagyobb vállalkozó kedvre. Arra is meg kell tanítanod, hogy bátor legyen. Csak így akadályozhatod meg, hogy túlságosan rendszerető, patológiai pedáns emberré váljon.

A gyermek ascendense a Mérleg jegyében

Már kisgyermek kora óta azon fog fáradozni, hogy mindenkinek igazat adjon. Mindig mindenkire mosolyog. Ám ez közel sem jelenti azt, hogy nem tud durcás vagy hisztis lenni, de általában visszatartja az agresszióját, és alkalmazkodik a külső adottságokhoz. Ha valamit akar, a szelídebb utat választja, hízeleg, kérlel, mindaddig amíg el nem éri a célját. A nyílt konfrontációt elkerüli. Készülj fel arra, hogy gyermeked a viselkedésével majdnem mindent el fog érni nálad.

Előzékeny, alkalmazkodó, és könnyen létesít kapcsolatot bárkivel. Szeretetreméltó viselkedéséért mindenki kedveli. Néha annyira figyel a másikra, hogy akár saját akaratáról is megfeledkezik. Mindent megtesz azért, hogy szeressék.

Könnyen kezelhető. Bátorításra van szüksége, hogy a sarkára tudjon állni, az akaratát, a véleményét ki tudja fejezni, hogy döntéseket is tudjon hozni. Mielőtt cselekszik, környezetét gondosan tanulmányozza, hátha valaki mégis helyteleníti azt.

Bármilyen figyelmeztetést komolyan vesz, és be is tartja. Mindezt csak azért, nehogy elveszítse a szeretetedet. Feltétlenül bátorítanod kell arra, hogy saját döntéseket hozzon, és meg kell mutatnod neki, hogy a vita, az összeütközések, néha hasznosabbak, mint a látszatharmónia.

Egészséges fejlődése érdekében nagyobb szüksége van a harmonikus környezetre, mint más gyerekeknek. Mindent tud értékelni, ami szép. Gyakran az élet keményebb oldalát nem is akarja meglátni, látszatharmóniát teremt maga körül.

Már egészen pici korától kell tanítanod arra, hogyan kell különbséget tenni az igazi, és a felszínes harmónia között.

A gyermek ascendense a Skorpió jegyében

Már újszülött korában valami kifürkészhetetlent sugároz magából. Később is kitartásával, folytonos kíváncsiságával tűnik ki. Mindig küzd valamiért, szorgalmas, dolgos, és végtelenül kitartó. Ha kitűz egy célt maga elé, akkor azt tűzön-vízen át megpróbálja elérni. Kiváló az értelmi képessége. Elég korán tanul beszélni, és készítsd fel magad arra, hogy folyamatosan kérdezni fog. Közben a saját gondolatait megtartja magának. Másokon könnyedén átlát, de azt nem hagyja, hogy te az ő kártyáiba beleláss. Inkább a háttérből fogja figyelni a környezetét, ne kényszerítsd arra, hogy szerepeljen.

Kutató, és átható tekintetétől semmi sem menekülhet. Gyakran megtalálja a sebezhető pontját mindenkinek, és addig provokálja a környezetét, amíg bármilyen reakciót ki nem vált vele.

Ha kimutatja az érzéseit, akkor azt teljes mértékben teszi. Személyisége tele van szenvedélyességgel. Nagyon ragaszkodó, készülj fel arra, hogy állandóan veled akar lenni, szinte egész nap rajtad fog lógni. Erős birtoklási vágya van, mindent szeretne magáénak tudni. Egyik pillanatról a másikra átválthat dacba, ellenkezésbe. Bármivel foglalkozik, játszik, tanul, vagy egyebet tesz, teljesen bele tud merülni. Nagyon kitartóan tudja megfogni azt, amit el akarnál venni tőle, de utána egy perc múlva önként eldobja.

A Skorpió Ascendensű gyermeket nagyon nehéz becsapni, meg se próbáld. Mindig megpróbál a mélybe látni. Minél tiltottabb, vagy titkosabb valami, annál inkább vonzza. Neki nem elég, amit hall, vagy lát, mindent meg is kell fognia.

Nagyon nem szeret gyengének látszani, és nehezen viseli el a szidást is. Inkább hazudik, minthogy megszégyenüljön. Ha igazságtalanság történik vele, mindig jóvátételt követel. Sokáig képes várni, és a megfelelő pillanatban, - mindegy miért bántottad meg – vissza fogja adni a sértést.

A gyermek ascendense a Nyilas jegyében

Első perceitől fogva teljes lelkesedéssel indul a világnak. Még járni sem tud, de környezetét már fel is fedezte. Mozgáskényszere és ötletgazdagsága miatt semmi sincs biztonságban. Pezseg benne az életkedv. Nagyon vidám kis emberke, nehezen ismer határokat. Sok mozgásra, és hatalmas szabad térre van szüksége, játékra a szabadban, és később sportolási lehetőségre. Készülj fel arra, hogy lelkesedésének nagyon nehéz határt szabni, bármilyen korlátot egy csintalan mosollyal megsemmisít.

Ha túl kicsi mozgásteret adsz neki, akkor lelkesedését nagyon lecsökkented. Imádja az állatokat, ezért három éves korában már kaphat kiskutyát, vagy kiscicát. Általában bátor, egyenes, őszinte. Szereti a szabadságot, a függetlenséget.

Nem ismer mértéket. Ha elkapja a hév, nem tud megállni, rögtön belekap a következő dologba. Arra kell vigyáznod, hogy ne legyen mértéktelen semmiben. Időben kell figyelmeztetned arra is, hogy ne keverje össze a látszatot, és a valóságot, vagy ne ékeskedjen idegen tollakkal.

Kifejezetten nagy az igazságérzete, jószívű, és nagylelkű.

A gyermek ascendense a Bak jegyében

Már baba korában szeretné, ha környezetében rend és nyugalom lenne. Hogy minden tárgy a megszokott helyén található, és a napirend meghatározott szabályok szerint zajlik. A túl sok izgalom és változás elbizonytalanítja. A rend és a szabályok iránti érzéke már kis óvodás korában is megmutatkozik. Ruhácskáit összehajtva a helyükre teszi, és nagyon szeret takarítani. Szereti, ha a gyerekszobában mindennek meg van a maga helye, és nincs addig nyugalma, amíg nincs minden úgy a helyén, ahogyan ő képzeli.

A szabályokhoz való ragaszkodása a megjelenésén is megmutatkozik. Nagyon szeret öltözni, szereti a csinos ruhákat, és nagyon udvarias. Figyeli a felnőtteket, hogyan viselkednek társaságban, és megpróbálja utánozni őket.

Pontosan megfigyeli a környezetét, természetesen elsősorban téged. Furcsának fogod tartani, de két éves korára már tudja, mit hol tartasz, mit hova tett, és te mit hova tettél. Szeret mindent önállóan tenni. Jó, ha kísérletező kedvét nem gátolod, jó, ha elfogadod, hogy ő már pici korában is felnőtt, és komoly felelősségérzettel bír. Nem baj, ha korán megismeri a mosógép, és egyéb kütyük működését. Semmit nem fog elrontani. Nagyon okos, ezért fennáll a veszélye annak, hogy túl sok dologgal terheled. Nagyon nehéz megtalálni nála a helyes mértéket. Fontos, hogy megtanítsd játszani, szórakozni.

Készülj fel arra, hogy Bak Ascendensű gyermeked meglehetősen visszafogott, és nem mesél el mindig mindent. Sok időt vesz igénybe, amíg gyermektársaságba lép, és elfogadja a korosztálya barátságát. Engedd meg neki, hogy nála idősebbekkel játsszon. Nem lesz rámenős, nem is nagyon hízelgős, inkább kicsit hűvös, távolságtartó.

A gyermek ascendense a Vízöntő jegyében

Már csecsemő korában ki tudja mutatni az akaratosságát. Nagyon hamar kialakul benne a függetlenség utáni vágy. Egyáltalán nem hajlandó semmit azért tenni, mert azt úgy illik, vagy úgy szabályos, jobb, ha ezzel a tulajdonságával megbékélsz.

Azokhoz a gyermekekhez tartozik, akik mindent ki szeretnének próbálni, és örökké gyermekek szeretnének maradni, mindig játszanak. Nagyon hamar a saját útját járja. Ehhez hatalmas játéktérre van szüksége. Ne mutasd ki az aggodalmadat, amikor valamit ki szeretne próbálni, bármilyen hajmeresztőnek is látszik. Igyekezz csak olyan szabályok elé állítani, amelyek az életét veszélyeztetik, a többi dologban próbálj neki korlátlan teret adni. Rengeteg jó ötlete van. Ezek megvalósításához kreatív játékokra van szüksége. Már nagyon korán, két-három éves korában meg kell értetni vele, hogy a konnektor, az öngyújtó, és a gyógyszerek, nem tartoznak a játékok közé.

Vigyázni kell a csodálattal. Ha azt közvetíted felé, hogy ő egy csodalény, akkor hamar beképzeltté válik. Sokkal jobban teszed, ha megadod neki a szabadságot, amire szüksége van, de ismertesd el vele, hogy mások ugyanilyen jogokkal rendelkeznek.

A gyermek ascendense a Halak jegyében

Nagyon érzékeny gyermek. Mindent megérez, még a legapróbb rezdüléseidet is észreveszi. Ha éppen örülsz, vagy mérgelődsz, vagy haragszol, ő átérzi akkor is, ha semmi köze nem volt ehhez. Később úgy érzi, neki mindig jónak kell lennie, hogy te jól érezhesd magad. Mindig azon dolgozik majd, hogy megfeleljen az elvárásaidnak.

Folyamatosan figyelmeztetni kell arra, hogy észlelje a saját igényeit is.  Lelkiállapota hullámzó. A legnagyobb vidámságból a legnagyobb szomorúságba tud váltani. Nagyon fontos, hogy érezze, mindig szeretik. Önfeláldozása végtelen. Születésétől fogva rendkívüli színészi képességekkel rendelkezik.

Óriási nyugalomra van szüksége, függetlenül attól, hogy nagyon elevenen viselkedik. Ezért ne csodálkozz, ha többet alszik, mint te gondolnád. A legjelentéktelenebb dolog is képes felzaklatni. A kedvesség rendkívül fontos a számára, hiszen ő is nagyon kedves. Mindenkihez és mindenhez. Akár egy pókkal is képes órákig játszani, és akár puszilgatni is.

Bármilyen dühös is vagy, próbálj pozitív és higgadt maradni, főleg addig, amíg Halak Ascendensű gyermeked még nem tud beszélni, és nem érti, mi folyik körülötte.

Tartsd őt biztonságban, ölelgesd, puszilgasd, szeretgesd, de ne az ő kedve szerint. Tanítsd meg arra, hogy senkit nem szabad kijátszani.

A horoszkóp készítőjétől Németh Ágnestől rendelheted meg saját vagy gyermeked személyes horoszkópját a triamos@beltav.hu e-mail címen. A horoszkópelemzés terjedelme 10-15 oldal, ára 10.000 Ft. Ha csak egy kérdésed van, és arra szeretnél sürgős választ kapni, hívd a 06-90-189-185-ös telefonszámot. A hívás díja: 360Ft + ÁFA/perc.
Ajánló Apának
A világ egyik legtöbbször megtekintett képe
Bár a Windows XP támogatása egy héten belül lejár, a 12 éve megjelent operációs rendszerben...
forrás: 2014-04-02 09:12 - tech.hu
Mire jó a szemétnek hitt műanyaghulladék?
2014.március 31-én sikerrel zárult a Poem Holding Kft. által elnyert projekt, amely a...
forrás: 2014-03-31 09:11 - tech.hu
cache